انتخابهای غیر ورزشی برای مدیریت ورزش کشور؛
بنویسیم وزارت ورزش بخوانیم، وزارت تعاون!
گروه ورزش - روزی که محمد عباسی به عنوان نخستین وزیر ورزش و جوانان از جلسه رای اعتماد مجلس شورای اسلامی پیروز بیرون آمد، خیلیها تاکید داشتند وزیر پیشین تعاون به دلیل عدم شناخت کافی از عرصه جدید روزهای دشواری را پیش رو خواهد داشت که چنانچه وی از این عرصه پیروز بیرون نیاید، با چالشهای بزرگی روبرو خواهد شد.
به گزارش رجانیوز، آن روز محمد عباسی در برابر این تحلیلها و پیش بینیها موضعگیری خاصی نكرد اما نزدیکان وزیر ورزش و جوانان مدعی بودند او بیگدار به آب نخواهد زد و در دوره مدیریتیاش در وزارت ورزش و جوانان با تصمیم گیرهایش کارنامهای به یادماندنی و درخشانی در ورزش ایران از خود برجای خواهد گذاشت.
با آغاز به کار محمد عباسی در وزارت ورزش و جوانان بسیاری از کارشناسان رفتار او را زیر نظر گرفتند تا متوجه نوع عملکرد وی قرار گیرد، حرکت چراغ خاموش محمد عباسی در روزهای اول زیاد نمود ویژهای نداشت اما با شروع تغییرات وی در پیکره ورزش ایران در سطوح مدیریتی مشخص شد وزیر ورزش و جوانان زیاد تمایلی به استفاده از نیروهای متخصص حاضر در عرصه ورزش کشور ندارد بلکه بیشتر به دنبال انتخاب نفرات مورد اعتمادش در چارت وزارت ورزش و جوانان تا مبادا انتخابهای او در آینده برای وی دردسرساز نشود.
عباسی با این تفکر تغییرات در ورزش ایران را استارت زد، او قبل از هر اقدامی مشاور پیشین رئیس سازمان تربیت بدنی را از کار برکنار کرد تا عصمت الله ساکی زاده مدیر امور طرح و برنامه بانک توسعه تعاون به جای او روی کرسی مدیرکل حوزه وزارت جلوس کند، انتخاب مشاور مدیرعامل صندوق تعاون و مدیر امور منابع انسانی بانک تعاون نشان داد عباسی علاقه زیادی دارد تا مهرههای مورد وثوق خود در وزارت تعاون را به کار گیرد و از آنها به عنوان مردان مورد اعتماد خود استفاده کند.
دومین انتخاب عباسی برای فعالیت در وزارت ورزش، سید احمد رسولی نژاد معاونت سابق پشتیبانی و حقوقی و امور مجلس وزارت تعاون بود که با حکم وزیر ورزش به عنوان معاون امور مجلس، حقوقي واموراستانهاي وزارت ورزش و جوانان در وزارتخانه تازه تاسیس مشغول به کار شد، معاون جدید عباسی که به جز همکاری با او در وزارت تعاون از هم استانیهای اقای وزیر هم به حساب میآید، با ورودش نشان داد قاعده انتخابهای وزارت ورزش و جوانان از چه قرار است.
سومین انتخاب عباسی در ترکیب مدیریتی ورزش ایران، انتصاب غلامرضا جعفری به عنوان سرپرست فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو بود که با حواشی بسیاری روبرو بود اما انتخاب سرپرست فدراسیون سوارکاری پس از برکناری رئیس فدراسیون شنا موجب شد کسی زیاد به انتخاب جعفری توجه نکند.
وزیر ورزش و جوانان در چهارمین انتخاب خود یکی دیگر از مدیران وزارت تعاون را به ورزش ایران اضافه کرد تا جمع مدیران تعاونی در ورزش ایران پررنگ تر از قبول شود، او با انتخاب محمود حیدری مدیرکل تعاون استان تهران به عنوان سرپست فدراسیون سوارکاری نشان داد ورود مردان وزارت تعاون به ورزش ایران همچنان ادامه دارد.
در حالی که محمد عباسی قصد داشت سایر تغییرات وزارت ورزش و جوانان را ادامه دهد،موضوع پایان ضرب الاجل کنفدراسیون فوتبال آسیا پیش آمد که وی به ناچار مجبور شد پروسه تغییرات در مدیریت ورزش را موقتا مسکوت نگه دارد تا مدیران دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را تعیین کند، او که پیش از انتخاب اعضای هیات مدیره نشان داده بود به مدیران هم استانی خود علاقه ویژهای دارد با قرار دادن هم استانیهای خود برخی همکاران سابق در وزارت تعاون در ترکیب هیات مدیره این دو باشگاه پروژه مورد نظرش را ادامه داد.
حضور سید احمد رسولی نژاد، مقداد نجف نژاد، عبدالرضا ساور،محمد رویانیان و سید شمس الدین حسینی به عنوان اعضای هیات مدیره و رئیس مجمع استقلال و پرسپولیس این واقعیت را بر همگان اثبات کرد که دایره انتخابهای آقای وزیر بسیار محدود است، چرا که با وجود مهرههای ورزشی وی به سمت غیر ورزشیها پیش رفت تا ابهامات در خصوص انتخابهایش دو چندان شود.
پس از انتخابهای غیرمنتظره محمد عباسی برای مدیریت باشگاههای استقلال و پرسپولیس صدای اعتراض منتقدان به صورت جدی شنیده شد به گونهای که اهالی ورزش و سیاست به شدت در قبال تصمیم گیریهای عباسی جبهه گرفتند اما وزیر ورزش پس از این اعتراضها با انتخابی دیگر در سطوح مدیریتی ورزش کشور نشان داد هیچ توجهی به انتقادها ندارد بلکه همانگونه که تمایل دارد رفتار میکند، انتخاب وهاب فرهمند معاون سابق وزیر تعاون که در حوزه تشکیل ، توسعه و نظارت بر تعاونیها فعالیت میکرد به عنوان مدیرکل تربیت بدنی تهران نشان داد ورود مردان تعاونی به ورزش ایران همچنان ادامه دارد و در آینده نیز این داستان ادامه خواهد داشت.
در شرایط کنونی این پرسش مطرح است آیا وزیر ورزش و جوانان که قرار است از چند روز دیگر چارت اجرایی وزارت ورزش و جوانان را در زیر مجموعه خود به اجرا درآورد برای انتخابهای خود تخصص در وررزش را نیز در نظر میگیرد یا برای ورود به وزارت ورزش تنها کافی است مدتی در وزارت تعاون فعالیت کرده باشند؟ این پرسش در شرایط کنونی هیچ پاسخی برای این سوال وجود ندارد اما امیدواریم عباسی خیلی زود به این مساله پاسخ قانع کنندهای بدهد