هشدار یحیی زاده درباره فساد در فوتبال ایران
يك عضو كميته تربيت بدني كميسيون فرهنگي مجلس، با تاكيد به اينكه فدراسيون فوتبال با همكاري نهادهاي نظارتي ميتواند با دلالي مبارزه كند، گفت: به داد آلودگيهاي فوتبال برسيد؛ آن را از دامن فوتبال پاك كنيد تا رشتههاي ورزشي ديگر آلوده نشود.
حجتالاسلام سيدجلال يحييزاده در گفتوگو با ايسنا، با اشاره به بروز پديده دلالي به عنوان بزرگترين مشكل فوتبال، نظارت بر اين پديده را براي حل اين معضل مهم و غيرقابل اجتناب دانست و گفت: مطمئنا با نظارت دقيق و كافي، معضل ورود دلالان به فوتبال به شدت كاهش مييابد و حتي ريشهكن ميشود.
يحييزاده درعين حال تاكيد كرد كه براي مبارزه با دلالي، دستگاهها و نهادهاي نظارتي درون فدراسيون فوتبال بايد فعال باشند.
وي در توضيح اين مطلب گفت: با توجه به ممنوع بودن دخالت نهادهاي دولتي در فوتبال، طبق قوانين فيفا، ممكن است دخالت مستقيم وزير ورزش در اين رابطه مشكلاتي را به وجود آورد؛ بر اين اساس وزارت ورزش بايد از طريق همكاري و نه دخالت به تكليف و وظيفهاش عمل كند.
اين عضو فراكسيون ورزش مجلس، با مهم دانستن وظيفه وزارت ورزش در مبارزه با دلالي ادامه داد: البته رويكرد وزارت ورزش در مبارزه با دلالي، بايد رويكردي مبتني بر ايجاد تعامل مطلوب بين وزارت و فدراسيون باشد و از رويكردهاي پيشين همچون تزريق پول و دخالت در كار فدراسيون فوتبال در عزل و نصبهاي مديران دوري شود، چرا كه نتيجه اين كار تنها نمايشي شدن انتخابات فدراسيون فوتبال طبق سنوات گذشته است.
به گفته يحييزاده، همواره راه براي تعاملات مثبت وزارت ورزش با فدراسيون فوتبال بدون دخالتهاي گذشته جهت اصلاح امور باز است.
اين عضو كميته تربيت بدني مجلس، در ادامه با بيان اينكه فوتبال ما حرفهاي نيست و تنها اداي حرفهايگري را در ميآورد افزود: به دليل وجود نداشتن اخلاق حرفهاي و اسلامي در فوتبال، راه براي همه نوع زد و بند باز است كه اين موضوع باعث دلالي و مسائل پيرامون آن ميشود.
يحييزاده تاكيد كرد: با وجود اينكه هنوز ورزشهاي پاك و فرهنگي در كشور موجود است، ولي مطمئنا در صورت عدم برخورد قاطع و نداشتن راهكاري براي رفع آلودگيهاي فوتبال، به زودي شاهد دلالي در همه رشتههاي ورزشي خواهيم بود؛ كما اينكه در يكيT دو رشته ديگر پديده دلالي و آلودگيها رسوخ و سرايت كرده است.
اين عضو فراكسيون ورزش در مجلس، با بيان اينكه با همكاري فدراسيون فوتبال با مسئولان امنيتي و اطلاعاتي ميتوان با دلالي در فوتبال مبارزه كرد، افزود: همانطور كه در مواردي فدراسيون با همكاري نهادهاي امنيتي و اطلاعاتي، با مشكلات در فوتبال مبارزه كرد، ميتوان در حال حاضر نيز از چنين رويكردي بهره گرفت.
يحييزاده ادامه داد: مطمئنا مبارزه با دلالي با اطلاعات محدود در فدراسيون فوتبال شدني نيست و در اين رابطه احتياج به اطلاعات و همكاري نهادهاي نظارتي، امنيتي و اطلاعاتي است كه اين امر منوط به همكاري با نهادهاي ذيربط است.
به گفته وي، با انضباط مديريتي، وجدان كاري و حفظ همكاري و همگرايي، دستگاههاي مختلف نظارتي و اطلاعاتي ميتوان با كمك دولت با پديده شوم دلالي برخورد قاطع كرده و آن را ريشهكن كنند.
وي با اشاره به تهيه گزارش تحقيق و تفحص از سازمان تربيت بدني گفت: با توجه به بررسي اين موضوع در اين گزارش، انتظار ميرود كه مسوولان پس از قرائت آن تدابير لازم را اتخاذ كنند؛ البته در همان زمان نيز ما هشدارهاي لازم را براي مبارزه با اين پديده شوم به مسوولان داده بوديم.
نماينده مردم تفت و ميبد در مجلس با بيان اينكه كميته تربيت بدني، اطلاعاتي از دلالي و ديگر مشكلات فوتبال به فدراسيون و سازمان تربيت بدني ارائه كرده است افزود: در حال حاضر نيز اين كميته، كميسيون فرهنگي، فراكسيون ورزش و حتي كميسيون اصل نود آمادگي دارد مواردي از اين دست را دلسوزانه به فدراسيون فوتبال منعكس كند تا فدراسيون، كميته انضباطي يا هر نهاد مربوطه، با استفاده از اين اطلاعات به پاكسازي بپردازد.
يحييزاده، ضمن تاكيد بر نبود خلاء قانوني براي مبارزه با دلالي در فوتبال گفت: با وجود اين، اگر مسئولان فكر ميكنند كه خلاء قانوني براي مبارزه با دلالي وجود دارد، پيشنهاداتشان را در اين رابطه ارائه دهند و مطمئن باشند تا پايان عمر مجلس هشتم اين پيشنهادات تصويب و به قانون تبديل ميشود.
http://rajanews.com/detail.asp?id=101174
پدیده شوم دلالی به بحث روز ورزش کشور بده شده و ابهامات موجود در ارتباط با میزان تخصیص نقدینگی و نحوه توزیع منابع مالی بین ذینفعان مستطیل سبز سوژه داغ محافل ورزشی است.
مهر، هرچند میزان بودجه سالانه باشگاه ها متوجه تابعی از متغیرها و سرمایه گذاری ها برای فوتبال است و اهتمام مسئولان امر در راس این رشته ورزشی، معطوف به هدفمند کردن قراردادها در راستای عدالت گستری است، مع الوصف رویکرد بومی ساختن سقف قراردادهای مالی بازیکنان و اصحاب فوتبال در سطح اول لیگ ایران هنوز با آرمان های برنامه ریزان این طرح فاصله دارد.
ایجاد چتر حمایتی برای توزیع عادلانه پول در چرخه فوتبال کشور البته امری مبارک بوده و دارای محاسن عمده ای است لیکن بخشی از سهم مالی اختصاص یافته در سطوح و لایه های بینابین در گردش است غافل از آنکه بی توجهی و یا سهل انگاری متولیان امر در سالیان اخیر مسبب تشدید فعالیت ضلع مجهول فوتبال یعنی دلال ها گردیده است و علیرغم تمهیدات صورت گرفته هنوز هم رگه های حضور و نقش دلال ها در جابجایی های بازیکنان مشاهده می شود.
در عین حال دستگاه های ناظر در تقابل با این پدیده شوم که آفت فوتبال باشگاهی ایران محسوب می شود از قریب به 3 سال پیش وارد عمل شده و بصورت تقریبا جدی در مهار عاملان کوشا بوده اند اما در زیر پوست این فوتبال آنچه که رصد شده و اخبار آن بگوش می رشد حکایت از استمرار فعالیت عده ای معدود در هیبت دلال دارد و ظاهرا قرار نیست به این زودی ها فوتبال کشور از دست اینگونه افراد نفسی به راحتی بکشد.
طرح مقابله با دلالی در فوتبال البته در دست اجراست اما جاذبه های مالی و دسترسی آسان و بی دغدغه به بخش عمده ای از وجوه نقل و انتقالات، نتوانسته دلال ها را از فوتبال پاک منفک کند لذا ضرورت برخورد با متخلفان و پیگیری بیشتر برای تحقق اهداف این طرح احساس می شود.
دستگاه فوتبال کشور بعنوان عالی ترین نهاد ناظر و برنامه ریز برای این رشته ورزشی، تمهیداتی همچون تعیین سقف مالی قراردادهای مربیان و بازیکنان فوتبال را بمورد اجرا گذاشته و برنامه مقابله با هرگونه تخلفات در سطح فوتبال داخلی را شروع کرده است و انصافا در گام های اولیه نیز به نتایج مثبتی در راستای سالم سازی فوتبال کشور دست یافته است.
تشکیل ستاد و کمیته منشور اخلاقی نیز ماموریت های محوله در قالب وظایف این تشکل را بخوبی پیگیری کرد و قبل از لیگ یازدهم بود که اسامی تعدادی از کسانی که بصورت غیر قانونی و غیر تعریف شده در موضوع نقل و انتقالات، دخالت مستقیم و غیر مستقیم داشتند از سوی دبیر کمیته رسیدگی به تخلفات حرف ای لیگ برتر و دبیر ستاد منشور اخلاقی، اعلام و حتی رسما به باشگاه ها اعلام شد از هرگونه همکاری با این افراد اجتناب کنند.
با اینحال، اخبار نگران کننده حاکی از رسوخ فساد مالی به بدنه مدارس فوتبال داشته و اظهارات تکان دهنده یکی از آگاهان این عرصه، بیانگر اتفاقات نامیمونی است که قلم از شرح جزئیات ناگوار و آلودگی های آن قاصر است.
رویکرد خصوصی سازی باشگاه ها که از فاکتورهای اساسی حرفه ای شدن بشمار می آید تا حدودی بر ضابطه مند کردن گردش مالی قراردادها تاثیر گذاشته اما ناکافی است و ضرورت دارد آن تعداد از باشگاه هایی که از بودجه عمومی و دولتی حمایت مالی می شوند با وسواس و دقت دو چندانی مانع از نفوذ شبکه دلالی به فوتبال و سایر رشته های ورزشی فعال شوند.
الزام به هزینه کرد عالانه بودجه باشگاه های ورزشی بویژه توسط مجموعه های وابسته به بخش دولتی، موضوعی بدیهی است و شایسته است مسئولان ذیربط در مسیر نحوه تخصیص منابع مالی، دقت و حساسیت بیشتری به خرج دهند.
یقینا ایفای وظایف قانونی نهادهای مرتبط، فوتبال پاک را در کشورمان بسط داده و بساط دلالی را بتدریج ولی تکمیلی ریشه کن خواهد کرد و جامعه فوتبال از سهم واقعی و کامل نقدینگی تعریف شده، بهره مند خواهد شد.
لیگ برتر ایران با اراده صاحب منصبان فوتبال، پویا و پویاتر خواهد شد و دیگر مجالی برای خودنمایی دلال ها ، ناپاکان و اختاپوس های فوتبال باقی نخواهد ماند مشروط بر آنکه اهالی فوتبال برای مقابله با پدیده شوم دلالی، متحد شده و با همکاری همگانی با ضابطان قانونی، مصونیت و سلامت کامل را به فوتبال باشگاهی هدیه کنند.
http://www.tabnak.ir/fa/news/189228