آمریکا از ایران خواست قاچاق تسلیحات نظامی را متوقف کند
۱۳۸۹/۱۲/۲۶
ایالات متحده آمریکا از ایران خواست کار قاچاق تسلیحات نظامی را متوقف کند.
مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که ایالات متحده قاچاق سلاح و مهمات را محکوم میکند. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به اینکه قطعنامههای سازمان ملل بویژه ایران را از صدور سلاح منع کرده است، هر فعالیتی خلاف آنرا نمونه دیگری از بگفته وی، فعالیتهای ایران در بیثبات ساختن منطقه خواند.
انتقاد واشنگتن از تهران پس از آن منتشر می شود که مقامات اسرائیلی روز سه شنبه اعلام داشتند یک کشتی حامل تسلیحات نظامی ایران را در دریای مدیترانه توقیف کردند. مقامات اسرائیلی میگویند مقصد نهایی محموله این کشتی نوار غزه بوده است.
http://www.radiofarda.com/archive/news/latest/143/143.html?id=2340741
-----------------------------
«افشای رد پای جمهوری اسلامی» در دو محموله تسلیحاتی دیگر
۱۳۸۹/۱۲/۲۶
پس از انتشار خبرهایی در مورد دست داشتن ایران در نقل و انتقال چند محموله غیرقانونی سلاح در دو روز گذشته، اکنون خبرگزاری فرانسه به نقل از دو دیپلمات سازمان ملل از کشف و توقیف چند محموله تجهیزات اتمی و تسلیحاتی مرتبط با جمهوری اسلامی ایران خبر داده است.
به گزارش این خبرگزاری، دو محموله حاوی «تجهیزات اتمی و تسلیحات» در راه ایران به دست مقامات کره جنوبی و سنگاپور در عرض شش ماه گذشته کشف و توقیف شده، اما خبر آنها اکنون توسط چند دیپلمات در اختیار این خبرگزاری قرار گرفته است.
به گفته یکی از این دیپلماتها که به شرط فاش نشدن نامشان با خبرگزاری فرانسه گفتوگو کردهاند افشای این محمولهها فشارها را بر ایران از طریق تحریم بیشتر یا اجرای دقیقتر تحریمهای کنونی بسیار افزایش خواهد داد.
ایران که بر اساس قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنیت در سال ۲۰۰۷ از تهیه و صادرات انواع سلاح و مواد مرتبط منع شده است در حال حاضر مشمول چهار دور تحریم از سوی شورای امنیت سازمان ملل به دلیل سر باز زدن از توقف غنیسازی اورانیوم است.
خبر دو محموله جدید تنها یک روز پس از آن منتشر شده است که یک هواپیمای ایرانی هنگام عبور از حریم هوایی ترکیه مجبور به فرود شد تا توسط مقامات ترک مورد بازرسی قرار گیرد.
روز چهارشنبه گفته شد که این هواپیما مشکوک به حمل بار «نظامی یا هستهای» بوده است.
روز سهشنبه نیز اسرائیل از توقیف یک کشتی حامل ۵۰ تن «تسلیحات ایرانی» در دریای مدیترانه برای شبهنظامیان ساکن نوار غزه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، مقامات کره جنوبی در ماه دسامبر سال گذشته، ۲۰۱۰، «۴۰۰ لوله مشکوک را در بار یک هواپیما در فرودگاه سئول» کشف کردهاند. این لولهها در تاسیسات اتمی قابل استفاده است.
از سوی دیگر در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۰ نیز در یک کشتی در بندر سنگاپور «پودر آلومینیوم که در صنایع موشکسازی قابل استفاده است» کشف شده است.
به گفته دو دیپلمات منبع خبر، جزئیات هر دو پرونده هماکنون در اختیار کمیته تحریمهای ایران در سازمان ملل است که در آخرین گزارش خود به آنها خواهد پرداخت.
در یک سال گذشته نام جمهوری اسلامی ایران بیش از پیش در اخبار مربوط به حمل و توقیف تسلیحات در گوشه و کنار جهان تکرار شده است.
از جمله مقامهای کشور نیجریه در اکتبر سال گذشته اعلام کردند که یک کشتی «حامل سلاحهای ارسالی جمهوری اسلامی ایران» را در بندر لاگوس ضبط کردهاند. این خبر به باز شدن پروندهای در یکی از دادگاههای نیجریه علیه یک عضو سپاه پاسداران ایران انجامید که هنوز به سرانجام نرسیده است.
http://www.radiofarda.com/content/f2_iran_seized_cargo_nuclear_military_singapore_south_korea_arms/2341282.html
------------------------------
هواپیمای ایرانی در ترکیه پس از بازرسی دوباره اجازه پرواز دریافت کرد
۱۳۸۹/۱۲/۲۶
هواپیمای ایرانی متوقف شده در ترکیه پس از بازرسی دوباره اجازه پرواز دریافت کرد.
یک سخنگوی وزارت خارجه ترکیه در این باره به خبرگزاری رویترز گفت، کارشناسان در این هواپیما هیچ محموله غیرقانونی را کشف نکرده اند.
یک هواپیمای ایرانی که در مسیر سوریه در حرکت بود، روز چهارشنبه به ظن حمل سلاح یا مواد هسته ای غیرمجاز مجبور به فرود در فرودگاه دیاربکر شده بود.
http://www.radiofarda.com/archive/news/latest/143/143.html?id=2340654
------------------------------
کشف یک محموله دیگر مشکوک به ارتباط با تسلیحات اتمی، در نیمهراه ایران
۱۳۸۹/۱۲/۲۷
پلیس مالزی روز جمعه، ۲۷ اسفندماه، اعلام کرد که در یک کشتی باری که به مقصد ایران در حرکت بوده ابزار و تجهیزاتی کشف کرده است که قابلیت استفاده در تسلیحات هستهای را دارند. این چهارمین روز پیاپی است که خبرگزاریها به نام جمهوری اسلامی در پیوند با محمولهای تسلیحاتی اشاره میکنند.
روز پنجشنبه گذشته نیز خبرگزاری فرانسه از کشف و توقیف دو محموله ممنوعه حاوی «تجهیزات اتمی و تسلیحات» در راه ایران به دست مقامات کره جنوبی و سنگاپور خبر داد.
دو محموله مورد نظر خبرگزاری فرانسه در عرض شش ماه گذشته کشف شده بودند، اما خبر توقیف آنها را این خبرگزاری تازه از دیپلماتهای سازمان ملل کسب کرده بود.
روز جمعه نیز خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از رئیس پلیس مالزی از کشف و ضبط محمولهای ممنوعه در بندر اصلی مالزی خبر داد.
این محموله که از یکی از بنادر چین به مقصد تهران در حرکت بوده اکنون تحت نظر مقامات مالزی در حال بازرسی است تا معین شود که محتویات آن در ساخت تسلیحات اتمی قابل استفاده است یا خیر.
در همین زمینه شرکت بینالمللی کشتیرانی مالزی تایید کرده است که پلیس این کشور دو کانتینر را در یک کشتی باری در روز ۸ مارس، ۱۷ اسفندماه، ضبط کرده است که محتویات آنها در بارنامه «کالاهایی برای استفاده در صنایع غذایی، دارویی یا شیمیایی» توصیف شده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقامات پلیس مالزی میگوید که پلیس توسط فردی خبردار شده است که اقلامی به طور غیرقانونی و بدون جواز ویژه بار کشتی شدهاند. مشخص نیست چه کسی پلیس مالزی را خبردار کرده است.
ایران که بر اساس قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنیت در سال ۲۰۰۷ از تهیه و صادرات انواع سلاح و مواد مرتبط منع شده است در حال حاضر مشمول چهار دور تحریم از سوی شورای امنیت سازمان ملل به دلیل سر باز زدن از توقف غنیسازی اورانیوم است.
در هفته گذشته نام جمهوری اسلامی چندین بار در اخبار بینالمللی در ارتباط با محمولههای تسلیحاتی قاچاق تکرار شده است، اما مقامات ایران تنها به یک خبر از اسرائیل در مورد کشف ۵۰ تن تسلیحات در راه غزه واکنش نشان دادهاند.
اسرائیل روز سهشنبه یک کشتی باری را که میگفت حامل تسلیحات ایرانی بوده و برای شبهنظامیان فلسطینی ساکن نوار غزه ارسال میشده، در دریای مدیترانه توقیف کرد. اما مقام ارشد ارتش ایران در واکنشی قابل پیشبینی این خبر را کذب محض خواند.
http://www.radiofarda.com/content/f2_iran_nuclear_ship_hllegal_cargo_malaysia_seized_police_tipped_sanctions/2342285.html